Ağız Kokusunun Nedenleri?
Ağızla ilgili yaşanan en önemli problemlerin başında yer alan ağız kokusu, yetişkinlerin yüzde 50 kadarını rahatsız eden bir durumdur.. Birçok nedene bağlı olarak gelişen ağız kokusu, bazen ciddi problemlerin habercisi olabilir. Bu nedenle herhangi bir rahatsızlık duyulmasa da senede bir kez diş hekimine gidilmesinde önemli faydalar söz konusudur.
Ağız neden kokar?
Ağız hijyenine dikkat edilmemesii ağız kokusunun önemli sebeplerinden birisidir. Diş ve dilin fırçalanması, diş ipinin kullanılması gibi önlemler ağız kokusuna sebep olacak birçok nedeni ortadan kaldırıyor. Bununla beraber sigara ve benzeri madde kullanımları ağız kokusuna neden olabilir.Dişte yaşanan problemler de zamanla ağız kokusuna sebep olabilir..
Sabahları ağzın daha fazla kokması
Sabahları uyanınca ağız kokusunun daha şiddetli ve hissedilebilir olması, herhangi bir sağlık probleminin habercisi değildir. Sindirim sisteminde biriken gazların sabahları ağızda koku oluşmasına neden olabilir. Kişinin akşamdan dişini fırçalamadan yatması sabahları oluşan ağız kokusunu arttırıyor.. Akşam yatmadan önce dişlerin temizlenmesi, sabahları yaşanan ağız kokusu problemini büyük oranda çözüyor.
Dişin ağız kokusuna etkisi nedir?
Ağız sağlığının önemli bir aşamasını oluşturan diş temizliği, ağız kokusunun önlenmesi için önemlidir.. Dişlerin en az 2 kere fırçalanması, diş ipi kullanılması iyi bir temizlik için yeterlidir. Dişte çürüme varsa, bir an önce tedavi edilmelidir. Dişlerin arasına sıkışan gıdalar çürümeye dolaylısıyla kokuya sebep olur.Ağız kokusunun en başlıca nedenlerinden biri diştir.
Suyun düzenli şekilde tüketiminin sağlanılması tükürük salgısının oluşumu için gereklidir.Tükrük, ağız kuruluğunu önler dolaylısıyla ağız sağlığının korunmasına ve kokunun.azalmasına yardımcı olur.